A LIFETIME EXPERIENCE

Het is nu al welgeteld enkel dagen geleden, maar toch blijft Eurobest nog steeds door mijn hoofd spoken. Wat een inspirerende, leuke en toch wel wat vermoeiende drie dagen. Maar ze waren zeker en vast de moeite waard en ik betrap mezelf erop dat ik zeker toch wat ervaring mee naar huis heb genomen. Het was een echte one in a lifetime opportunity waarvoor ik heel blij ben dat ik dit heb kunnen meemaken.

Wat heb ik hier nu bijgeleerd? Veel, heel veel. Er staat nu in mijn brein gemarkeerd dat je jezelf gewoon moet laten gaan. Wil je iets? Ga ervoor. Laat niets of niemand jezelf tegen houden. Door fouten leer je, door haters leer je en uit de negatieve commentaar haal je het positieve. Het is zeer belangrijk om je door niets of niemand tegen te houden om je dromen te realiseren! Waarvoor staat creativiteit nu? Hier kan spijtig genoeg geen specifiek antwoord op geplakt worden. Dit is namelijk voor iedereen verschillend.

Het drie-daagse event ging door in de Arenbergschouwburg te Antwerpen. Een zeer leuke locatie wat beschikt over verschillende ruimtes, waardoor er verschillende lezingen tegelijkertijd konden plaatsvinden. Wat natuurlijk niet altijd even leuk was door de overlappingen.

Bij het binnenkomen kon je direct de creatieve sfeer voelen en zien. Je werd direct goed ontvangen in de “makers bar”, waar je een hapje kon eten en kon drinken. Vlak hiernaast stond een kleine stand van YouTube! Ja hoor, Youtube! Hier werden hun nieuwste applicaties getoond. Namelijk de  360 ° filmpjes en het rad van Google Play om op een leuke, snelle manier specifieke foto’s op je smartphone kan terug vinden. Wat je hier nog kon doen? Gepersonaliseerde Android drinken busjes ontwerpen! Wat voor een leuk souvenirtje zorgde van Eurobest!

Dan waren er natuurlijk de lezingen, waar ik jullie in mijn vorige blogpost al wat meer over heb verteld. Vandaag de dag kan ik nog steeds zeggen dat Scriberia en The pop-up store mijn twee F-A-V-O-R-I-E-T-E-N waren! Natuurlijk was de rest ook echt super. De ene wat beter dan de andere, maar … niet iedereen kan even goed zijn! Zo heb ik ook echt genoten van Ferrero, BitchOnline, Forsmans&Bodenfors en Superheroes.

Wat een aangename sprekers allemaal. Vol plezier, lof en lef komen spreken voor ons allen. Je zou het maar durven. Ik alleszins niet.
Maar daar gaat het nu ook eenmaal om hé? Je grenzen verleggen, doen wat je niet durft en ervoor gaan. Ja, ERVOOR GAAN! 

Maar wat was nu voor mij HET HOOGTEPUNT van deze drie dagen? Daar hoef ik echt geenenkele seconde over na te denken. De Instagram workshop die werd gegeven door Niran VinodDE creative strategist van Instagram Londen. Wat een toffe jongeman! Na maar een kwartiertje uitleg te hebben gegeven was zijn presentatie eigenlijk al gedaan. Zo kort? Ja .. Maar dat maakt echt niet uit. Want hij is hierna nog met ons een koffie gaan drinken en een bagel gaan eten. Hoe tof is dit? Je leert een werknemer van Instagram kennen en hij gaat gewoon met jou mee lunchen? Echt een super ervaring, die ik nooit meer zal vergeten. En als dat nog niet genoeg was, nodigde hij ons ook uit om eens langs te komen op het Instagram kantoor in Londen! Beter kan het toch niet worden?

IMG_4455

Aan alles wat leuk is moet helaas ook een einde komen … Zo kwamen we al heel snel aan dag drie, de laatste dag van het festival. Dit werd natuurlijk geëindigd in stijl! Met eenawardshow. Kei plezant.

Hier werden de beste creatieve campagnes beoordeeld per categorie. Reclame, PR, Direct, Medicatie, … Een zeer variërende lijst met verschillende winnaars. En ja hoor, ons landje zat er ook geregeld bij! Vooral bij brons en zilver wasBelgië geregeld te vinden. Wat toch kei goed is? Dit toont maar weer eens aan dat er echt wel genoeg creativiteit in ons klein landje zit. Naar mijn schatting waren de grootste winnaars van de avond Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Bij elke award zat dit duo in de gouden-categorie.

Het was de allereerste keer dat ik een awardshow kon bijwonen en ik vond het persoonlijk wel een leuke ervaring. Spijtig genoeg vond ik het iets te langdradig en saai wordend. Maar toch een unieke ervaring om eens mee te maken. En weeral een excuus om ons helemaal op te knappen ; )

IMG_4575

Wat een leuke ervaring een een echte aanrader om eens naar toe te gaan! Ik zal alleszins zeker eens proberen er langs te gaan de komende jaren.

Thank you!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s