INSPIRERENDE DAGEN

Spijtig, het is allemaal weer achter de rug. Drie indrukwekkende dagen, best intensief hoor. Lezingen, workshops en interessante gesprekken wat allemaal rond creativiteit draaide. Kan het nog leuker worden? Ja hoor, zeker! Hiernaast kon er nog genoten worden van verschillende snufjes, opportuniteiten en een award show op Eurobest. Het wordt niet voor niets HET creatieve festival van Europa genoemd.

IMG_4305

 

 

Eurobest vond dit jaar niet enkel en alleen plaats in ons landje, maar ook nog eens in “mijn” stadje. DE creatieve stad van België: Antwerpen. Ja hoor, je leest het goed. Antwerpen is de stad waar zich de meeste creatieve bedrijven, creatieve ondernemingen en creatievelingen zich bevinden.  Alleszins volgens Philip Heylen, maar ik vertrouw volledig op zijn woord! 

“ YES, THERE IS SOMETHING HERE, A CURRENT, AN UNSTOPPABLE ENERGY, A FLASH OF INSPIRATION. YOU FELT IT BEFORE. THIS EAGERNESS TO MAKE.
THIS DRIVE TO CREATE AND THE POWER TO MAKE IT HAPPEN.”

 

 

In Antwerpen hebben ze hier een naam voor: SEMINI, de Antwerpse god van de creativiteit. Dus is het daarom een verrassing dat Eurobest voor ons creative Antwerp heeft gekozen? Neen, totaal niet!

Gedurende die drie dagen (01 – 03 / 12 /15 ) heb ik énorm veel interessante mensen horen en zien spreken. Wat is creativiteit? Hoe bevorder ik mijn creativiteit? Hoe uit ik mijn creativiteit? DIt zijn nog maar enkele vragen waar ik afgelopen dagen een antwoord heb op gekregen. Terug in de tijd? Als het kon, ging ik het zeker doen. Al was het maar om nogmaals een koffie te gaan drinken met Niran! Maar laten we realistisch zijn, ik weet ook wel dat dit totaal niet kan. Omdat ik het persoonlijk niet zo tof en interessant vind om mijn drie dagen volledig uit te leggen, heb ik mijn twee favoriete lezingen eruit gehaald en kort voor jullie samengevat. Want:

THE MORE WE SHARE, THE MORE WE HAVE!

INSPIRATION NR. 1

THE POP-UP AGENCY

The pop-up Agency, a.k.a the 48 hours agency, een onderneming waar ik nog nooit eerder van gehoord had. The pop-up Agency, de onderneming, die ik nooit meer zal vergeten.

Detail thepopupagency

Het opkomen was al een heel aangename verrassing. Abraham en
Maksimiliam, twee jonge mannen die slechts twee jaar afgestudeerd zijn van Hyper Island, een school voor digitale competentie in Stockholm. Ze zijn begonnen met een 15.15.15tour, wat inhoud dat ze in 15 weken in 15 landen 15 verschillende opdrachten voor bedrijven hebben uitgevoerd. Dit deden ze elke keer opnieuw in 48 uur tijd. Tijdens hun gesprek hebben ze het vooral gehad over creativiteit. Wat het betekent, waar je het kan vinden, hoe je het kan uitwerken en hoe je creatiever kan worden.

Creativiteit is voor iedereen zeer individueel en kan veel laten zien over een bepaalde persoon. Het is overal te vinden als je er maar wat op let. Op het werk, op straat, thuis, in een reclame spot, op social media, in de BIB, .. echt overal. Als onderneming kan je op verschillende manieren creatiever worden. Eén van de belangrijkste elementen is om creatieve personen in dienst te nemen. Maak je niet teveel zorgen als iets mislukt. Probeer het opnieuw, neem risico’s en leer ervan.IMG_4362

Hoe gaat dit nu juist zijn werk? Zoals de naam het zegt, popt de agency overal op. Ze hebben al de hele wereld rondgereisd om hun creatieve geest te delen met anderen. Zoals al wel duidelijk zal zijn, is dat ze heel anders werken dan normale agency’s. Wanneer ze een klant hebben gaan ze zich verplaatsen naar de home base van deze klant. Om zo de omgeving van hun klant echt te leren kennen. Wat ik persoonlijk een g-e-n-i-a-a-l concept vind. Want hoe kan je een klant nu beter leren kennen, dan jezelf te begeven in zijn werk/leefomgeving?

Het waren zeer inspirerende 30 minuten waaruit bleek dat je zelf als jonge studenten een top bedrijf uit de grond kan stampen.

Als je iets wil, moet je er gewoon voor gaan!

 

INSPIRATION NR. 2

Scriberia

Humor en advertising? De perfecte combinatie. Het is een zeer belangrijk element dat alles kan veranderen. Humor hoeft niet altijd gecombineerd te worden met grappige en leuke elementen, het kan ook gecombineerd worden met serieuze onderwerpen. Hier moet wel rekening gehouden worden dat het goed bedacht wordt en niet tragisch of kwetsend overkomt. Er werd ons meegegeven om zoveel mogelijk humor te zien in verschillende situaties. Het is bewezen dat de teams waar een funny persoon inzit beter presenteren. Hoe komt dit? Nou, dat weet ik zelf ook niet zo echt. Maar als je wat logisch nadenkt lijkt dit echter normaal. Zo wordt er gelachen, is er plezier en is er altijd iemand die de sfeer erin brengt.

Down on the ground is not where the magic happens! 

 

 

Een aangrijpende uitspraak, maar wat bedoelen ze hier nu juist mee? Kort en simpel .. Dat jezelf minder serieus nemen zeer bevrijdend kan zijn. Het zal je laten “vliegen” waardoor je alles is een ander perspectief zal zien. Letterlijk en figuurlijk ; )

Het was een zeer aangename, leuke lezing. Wat nogmaals heeft duidelijk gemaakt dat humor belangrijk is en dat je het zeker niet verloren moet laten gaan in je leven. Hoe druk je het ook hebt, hoeveel werk of stress je ook hebt, hou altijd in het achterhoofd dat je ervan moet genieten en er plezier in moet hebben.

3 DAYS OF INSPIRATION

HET hoogtepunt van de drie dagen heb ik uiteraard hier niet bijgezet. Waarom? Omdat het niet echt een lezing was, maar meer een unieke ervaring. Waarover ik in mijn volgende post meer zal over vertellen!

Na zo’n drie intensieve dagen kom je weer thuis vol met informatie en inspiratie in je hoofd. Hoe pas ik deze informatie nu toe in het dagelijkse leven? Dat is volgens mij wel een struggle dat iedereen gehad heeft na het festival. Het is altijd makkelijk om je in hoofd verschillende richtlijnen te vormen, concepten uit te werken en de informatie te gebruiken. Maar in werkelijkheid? Is dit toch niet zo simpel als het lijkt. Het kost moed om ergens aan te beginnen waarvan je totaal niet zeker bent of het zal aanslaan.

 

 

Maar hier draait het allemaal om: de late uren, de mislukte pogingen, de tranen, de momenten dat je het allemaal niet meer ziet zitten, de momenten waarbij alles terug in zijn plooi valt, de momenten van geluk, de ervaring dat je opdoet en deelt met anderen.

Er zullen altijd mensen zijn om je te vertellen “hoe je het niet kan, waarom je het niet kan en hoe je gaat falen wanneer je het probeert”. Maar als je een droom hebt, moet je deze volgen. Laat nooit iemand je vertellen wat je niet kan doen. Je kan alles doen, zolang je er maar in gelooft.

“YOU GOT A DREAM, YOU GOTTA PROTECT IT. PEOPLE CAN’T DO SOMETHING THEMSELVES, THEY WANNA TELL YOU, YOU CAN’T DO IT. IF YOU WANT SOMETHING, GO GET IT. PERIOD.”– WILL SMITH
Advertisements

One thought on “INSPIRERENDE DAGEN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s