WAAROM? DAAROM!

7ZEhKlN7

De vraag “Waarom heb ik voor Eurobest gekozen?” kan ik op twee manieren beantwoorden. De eerste manier is een zeer korte “daarom”. Maar als ik er verder over nadenk, kan ik een veel breder antwoord hierop geven.

Ik had nog nooit eerder van Eurobest gehoord waardoor ik dus ook niet wist hoe groot, spectaculair en creatief het was. Het festival beschikt over een programma van sprekers, workshops en evenementen. Er zijn verschillende ruimtes om te debatteren en inspiratie op te doen. En het beste hieraan is, dat het dit jaar in ons klein landje doorgaat! HET grootste festival en award show voor Europa’s creatieve industrie gaat zomaar door in mijn Antwerpen. Het is natuurlijk niet letterlijk mijn Antwerpen.

NATUURLIJK IS NOG STEEDS DE VRAAG WAAROM IK JUIST HIERVOOR HEB GEKOZEN EN WAT IK ERVAN VERWACHT?

Na het bekijken van de verschillende opties, zouden veel studenten kiezen voor het zonnige Barcelona of het regenachtige Ierland (niet voor de regen, maar voor de buitenlandse ervaring😉 ). Maar ik had bij deze twee toch enkele twijfels. Waarom ver van huis gaan als het dichter kan? Natuurlijk heb ik niet voor het festival gekozen omdat het zal doorgaan in Antwerpen. Dit is enkel één van de voordelen dat er aan verbonden is.

Na het opzoeken van de informatie was ik zeer geïnteresseerd in het festival. Vorig jaar heb ik de kans gehad om deel uit te maken van het Creativity World Forum te Kortrijk, waaruit ik zeer veel heb geleerd. Het concept was te vergelijken met dat van Eurobest. Er waren verschillende sprekers uit verschillende landen, die hun tijd wouden besteden om ons iets bij te leren. Hiernaast waren er verschillende activiteiten, workshops en andere leuke bezienswaardigheden. Door deze ervaring weet ik al ongeveer wat ik van Eurobest kan verwachten, en weet ik op voorhand dat ik super veel zal bijleren.

Embedded image permalink

Het leuke aan zulke evenementen is dat je kennis kan maken met creatievelingen van over heel de wereld. Waardoor je nog meer kan bijleren en dit op een totaal andere manier. Het festival trekt een zeer variërende groep aan, zo zullen er art director’s, copywriters, mediabureaus en hun cliënten, account managers, producenten, regisseurs, studenten en hoofdagentschappen aanwezig zijn.

Hoe fantastisch is dit? Nog een aantal weken wachten en dan kan mijn gezonde kriebel plaatsmaken voor al de inspiratie en informatie dat ik zal opdoen.

Het enige wat er nu nog rest, is de ervaring met beide handen vastgrijpen en er een leuke drie-tal dagen van maken vol verrassingen, informatie en creativiteit!

Mijn goesting, camera en laptop liggen al klaar om te vertrekken😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s