Marbles: “Het is een kantoor, thuis en café te samen.”

Marbles, een Antwerps communicatiebureau dat relaties creëert tussen merken en mensen. In een digitale wereld. En dit met ‘goesting’. Vandaag zetten we Sylvie van Niewerburgh en Stefanie Lambrechts in de spotlights.  

 

Sylvie

Sylvie is Content Marketeer & Project Manager. Waar het op neerkomt: ze schrijft en volgt het project op van opstart tot oplevering. Classic, maar nooit saai!

Hallo, ik ben Sylvie

Wat doet Marbles dat andere bureaus niet kan/doet?
Wij bieden heel veel diensten aan. Als iemand bij ons komt en zegt dat hij/zij zijn product op de markt wilt dan kunnen wij dit aanbieden. Maar wij doen niet echt iets wat anderen niet doen. We willen altijd weten wat de klant wil en naar toe wilt. Als de klant vraagt aan ons om een website te maken, gaan wij geen website maken voor hem, maar voor zijn klant.”

Hoe komen jullie op ideeën om iets uit te werken? Hoe doe je inspiratie op?
“Dat is een lastige vraag. Sowieso op het internet, je zoekt van alles op. Hiernaast denk je ook in functie van de klant. Wat wilt hij? Wat zoekt hij? Dat kan al inspiratie geven. Je moet een persoon voor u hebben. En zo kom je er wel. Je zoekt dus wat op internet, je denkt aan u doelgroep, je denkt waarom je het moet doen, overleg met collega’s, … en zo kom je op ideeën.”

Hoe ziet u beste dag eruit?
“Als je dingen gedaan kan krijgen en niet continu gestoord wordt door iedereen. In mijn geval is het van 08:00 – 16:00 uur, maar het zijn geen begeleidende uren. Ik kan evengoed is een dag thuis werken, of als ik vroeger door moet dan maakt dat niet uit. Wat ook wel mee bijdraagt is dat ons kantoor niet echt een kantoor kantoor is. Het is een kantoor, thuis en café te samen. Er is een losse sfeer.”

“Het is een kantoor, thuis en café te samen.”

Waarin kunnen wij ons, als juist afgestudeerde, onderscheiden bij het solliciteren?
“Het is lastig als je nog geen ervaring hebt. Maar dat kan je wel enigszins wel opvangen denk ik. Dit door actief te zijn en bijvoorbeeld te bloggen, YouTube, …  Zo nevenactiviteiten maakt het wel extra interessant. Sowieso ook een CV die niet alleen zwart op wit is. Ik geloof ook niet in een hele mooie motivatiebrief. Het moet er visueel uitspringen. Een collega van mij heeft gesolliciteerd met een YouTube filmpje. Iets leuks. Iets uniek. Tof. Ik denk dat ik het zo zou proberen. Uzelf laten opvallen. Je kan ook solliciteren via een Tweet.

 

Stefanie

Stefanie is online en offline designer. Maar is ondertussen ook volop bezig met haar eigen interieurzaak DASNICE

Hallo, ik ben Stefanie

Wat houdt het allemaal in om designer te zijn?
Dit is van alles. Dikwijls beginnen met het logo, dan de huisstijl en de website. Ook meehelpen met het bedenken van dingen, hoe iets ineen zit. Samenhangend met foto’s zoeken, zelf trekken en moodboards maken. Heel leuk, je hebt zelf in de hand hoe iets eruit ziet. Met moodboards beginnen wij meestal aan de website. Dit gebeurd meestal wel online, want je vind heel veel op het internet. Ook hier haal ik mijn inspiratie, op het internet. Dit vooral op pinterest.”

Tips en tricks om een job als designer te krijgen?
“Vooral laten zien dat je bezig bent met de trends. En laten zien dat je niet alleen bezig bent met het inkleuren maar ook met het bedenken. Het is vooral belangrijk om te denken wat voor de klant van de klant belangrijk is. Want soms zegt de klant dat hij/zij wilt dat iets eruit ziet, maar dat dit totaal niet past bij zijn/haar doelgroep.”

Hoe kunnen wij ons onderscheiden?
“Zien dat u CV goed is opgemaakt of uzelf gewoon persoonlijk komen voorstellen. Een hele portfolio maken. Niet gewoon u CV doorsturen die je naar tien verschillende bedrijven doorstuurt. Leer het bedrijf echt kennen én gebruik deze informatie bij het solliciteren. Ik denk dat dit veel belangrijker is dan een mooie CV. Je moet er gewoon voor gaan en niet teleurgesteld zijn als er ‘nee’ wordt gezegd

“Dit kan helpen door soms u stoute schoenen aan te trekken.”

Tegenwoordig is het van minder en minder belang welk diploma je hebt. Je moet gewoon kunnen bewijzen wat je kan. Dit kan ook helpen door soms u stoute schoenen aan te trekken. Gewoon zelf voorstellen om ergens te gaan werken. Laat mij bewijzen dat ik een meerwaarde kan zijn en laat mij hier een dag komen werken. Gewoon durven en doen.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s