Michaël Schockaert: “De creatieve sector, geen exacte wetenschap.”

Wie fashion zegt, zegt Belmodo. Dé blogazine van België mede opgericht door Michaël Schockaert. Als content director, editor-in-chief en managing partner heeft hij altijd zijn handen vol. Nine to five? Daar doet hij niet aan mee. Altijd al in de ban geweest van media en is zo vertrokken van geschreven print én uitgegroeid naar een all-around creator.

Belmodo office - Picture by Belmodo

Belmodo office – Photo by Belmodo

Was het altijd al uw droom om in een creatief bureau te werken?
“Ik heb altijd gedroomd om iets te doen wat ik graag doe. Dat het geen nine to five job ging zijn, dat wist ik vrij snel. Omdat de meeste echte toffe jobs nooit nine to five zijn. Omdat het groeit uit een passie, uit iets wat je graag doet. En omdat je steeds strenger bent op jezelf en je bent steeds bezig met jezelf er in te verdiepen. Van het kan beter. Ik heb wel altijd het gevoel gehad dat het iets creatief ging zijn.”

“Ik heb altijd gedroomd om iets te doen wat ik graag doe.”

Wat doet Belmodo dat andere bureaus niet doen of kunnen?
“Wij hebben enerzijds Belmodo de website. Daarmee brengen wij dus dagelijks fashion, beauty en lifestyle nieuws. Ik zie onszelf tussen een blog en een magazine, een blogazine. Naast de website, heb je ook nog het creative fashion agency. Zo maken wij bijvoorbeeld huisstijlen, TV-programma’s, video’s voor anderen, boeken, krantjes, radio- en TV-spots, … Het is heel divers wat wij allemaal doen.”

12545421_1123329267678789_1846719000_n boekcover1

Wat betekent creativiteit voor u én hoe komt u op ideeën?
“Creativiteit betekent voor mij met eenzelfde boodschap of inhoud verschillende dingen doen. Een andere invalshoek zoeken. Het plooibaar, maar anderzijds ook hapklaar maken. Ik kom op ideeën door mijn ogen open te houden en mijzelf te specialiseren in het gene waar ik mee bezig ben. Het is heel belangrijk om je buikgevoel te volgen in een traject van een project. Het is veel schrappen en weggooien.“

Welke creatieve droom wil je nog eens tot uitvoering brengen?
“Ik zou graag misschien wel eens een film maken, dat zou nog grappig en tof zijn. Of misschien een afdeling in New York oprichten ofzo… (lacht) Ik wil vooral nu, nu hetgeen dat we al hebben, zowel de app als de site, nog beter maken. Alles staat er al, nu het gewoon nog meer optimaliseren.”

 

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt over creativiteit?
“Wel het beste advies dat ik ooit heb gekregen was “dit is echt lelijk en totaal naast de kwestie”. (lacht) Waardoor als je dat als feedback krijgt, je loopt tegen een muur en dat is niet tof. Maar waardoor je wel zo iets hebt van ik kan misschien beter of het op een andere manier doen. En het zet u wel aan, door er meer over na te gaan denken, om uiteindelijk nog meer creatiever te zijn. Het ding is we zitten in een creatieve sector, dus dat is geen exacte wetenschap. Maar je voelt wel, als je goede kernwaarden en kapstokken hebt, dan voel je meestal wel elkaar goed aan.”

“Zoek iets wat het meest past bij u passie.”

Waarin kunnen wij ons, als juist afgestudeerde, onderscheiden bij het solliciteren?
“Zoek iets wat het meest past bij u passie. Omdat je daar dan automatischer sneller gedreven gaat worden. Daar geloof ik écht in als iemand iets met passie en goesting doet, dan ga je sneller bijleren. Je gaat jezelf onderscheiden door een balans te zoeken tussen de verschillende eigenschappen zijnde creatief, professioneel maar ook persoonlijk, niet te kil. Je moet uw visie en passie er in kunnen leggen om zo er iets kwalitatief van te maken. Laat uzelf toe om te groeien en dat groeien kan van alles betekenen, dat kan bijvoorbeeld betekenen radicaal van richting veranderen of ergens anders gaan wonen of zeggen van ik wil absoluut dit van stage/job.”

Kan u 5 kernwoorden geven die iemand moet hebben/zijn om in een creatief communicatiebureau als Belmodo te werken?
“Enthousiast, gedreven, modebewust, goed met beeld en gewoon ook een eigen stijl hebben is heel belangrijk.”

Wat zijn nog enkele tips & tricks die jullie ons zeker willen meegeven?
“Zeer kritisch zijn voor u eigen, als het niet goed is, doe het weg. Echt heel streng zijn. Maar de drijfveer moet er zijn en heel streng zijn voor jezelf.”

IMG_4768

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s